Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ



Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ημέρα κινητοποίησης εργαζομένων και νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, έκανε την εμφάνιση της ομάδα νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης μας.


Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατική παράδοση της πόλης μας.


Οι νεοναζί όχι μόνο σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο τους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά αποτελούν απειλή για όλους μας ειδικά την περίοδο της κρίσης. Για τη μαζική ανεργία, τα λουκέτα στα καταστήματα, τη μετανάστευση των νέων ανθρώπων δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων που επιλέγουν να σώσουν τις τράπεζες σε βάρος των λαών.

Την ίδια στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες
αναγκάζονται να έρθουν στην Ευρώπη εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων, των δικτατορικών καθεστώτων που η Δύση δημιουργεί στις χώρες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, η κρίση ωθεί τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα να γίνουν κι εκείνοι μετανάστες.
 Κανένας άνθρωπος, όποια κι αν είναι η χώρα καταγωγής του δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με φοβία κι εχθρότητα στη χώρα υποδοχής!

Οι νεοναζί διεκδικούν αυτοτελή ρόλο «αποκατάστασης της τάξης» σε συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς απέναντι σε κάθε κινητοποίηση της νεολαίας, των εργαζομένων και κάθε συλλογικότητας που αντιδρά στη βαρβαρότητα των μνημονίων.


Γνωρίζουμε ότι βρίσκουν έδαφος πάνω στη φτώχεια, την ανεργία, την απογοήτευση που σκορπά η επίθεση της κυβέρνησης. Μια επίθεση απέναντι στην υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές παροχές, την ίδια τη ζωή μας.


Οι πρακτικές τους με οργανωμένα ρατσιστικά πογκρόμ και μαχαιρώματα, κάψιμο σπιτιών μεταναστών, επιθέσεις σε φοιτητικές καταλήψεις και συγκεντρώσεις όπως στις 28 & 29 Ιούνη στο Σύνταγμα, δεν μας επιτρέπουν να τους υποτιμήσουμε ! Μετά τον περασμένο αιματοκυλισμένο Μάιο , όπου το κέντρο της Αθήνας καταλύθηκε από το ρατσιστικό αμόκ των νεοναζί με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. επιθέσεις γίνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές και κοντινές μας γειτονιές. Στο Νέο Κόσμο ξυλοκόπησαν και λήστεψαν μετανάστες που διατηρούν καφενείο, στην Καλλιθέα έβαλαν φωτιά σε αυτοσχέδιους χώρους λατρείας τους. Προκλητική είναι η παραχώρηση γραφείων στη νεοναζιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι, όταν μάλιστα αυτά αρχικά προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν από επιτροπές δασκάλων και καθηγητών.

Αγωνιζόμαστε για τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

2 σχόλια:

  1. Οκ, και που να πάνε τότε οι φασίστες? lol στα δάση?

    Μου φαίνεται δύσκολο να το χωνέψω ότι εσείς μάχεστε για τα δικαιώματα όλων και αντιπροσωπεύετε αυτά τα ειρηνικά που λέτε...

    Μάλλον μαλάκες είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος γουσταρει τους φασιστες να τους παρει σπιτι του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή