Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η ακροδεξία και το λαικίστικο ψέμα πήγαιναν πάντα μαζί...




Όπως σωστά παρατηρεί η Ντίνα Τζουβάλα στο REDNotebook για τον υποτιθέμενο βιασμό ζευγαριού από Αφγανούς στην Πάτρα:

Όσοι και όσες έχουν και την ελάχιστη επαφή με το Διαδίκτυο, σίγουρα τις προηγούμενες μέρες έπεσαν πάνω στην «είδηση»: Αφγανοί βίασαν στην Πάτρα ζευγάρι (άντρα και γυναίκα) Ελλήνων. Φυσικά τα μπλογκ και τα σάιτ της (δεδηλωμένης και μη) ακροδεξιάς οργίασαν. Εξίσου φυσικά, όταν η είδηση διαψεύστηκε, κανείς δεν βρήκε το θάρρος να απολογηθεί για το ανακριβές όσων αναπαράγονταν, όσο προφανώς και για τα ρατσιστικά σχόλια που συνόδευαν την «είδηση».

Για όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση, ιδού ένα άρθρο από το "Πρώτο Θέμα":

Είπε ψέματα για την ομαδική απόπειρα βιασμού!

Αφού κατάφερε να αναστατώσει ολόκληρη την Πάτρα και να ξεσηκώσει τους κατοίκους της εναντίον των μεταναστών, η νεαρή κοπέλα που μεταφέρθηκε προ ημερών χτυπημένη σε όλο της το σώμα παραδέχθηκε τελικά ότι δεν είχε πέσει θύμα απόπειρας ομαδικού βιασμού! Τα τραύματα στο σώμα της προήλθαν από τον τσακωμό της με διακινητές ναρκωτικών των οποίων είναι χρήστης!

Η νεαρή γυναίκα είχε καταγγείλει στους γιατρούς του νοσοκομείου όπου κατέφυγε για τις πρώτες βοήθειες, ότι δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα Αφγανών οι οποίοι προσπάθησαν να την βιάσουν ομαδικά ενώ ανέβαινε τις σκάλες ενός δρόμου της πόλης. Όμως, απέφυγε να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία που, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, την αναζήτησε για να διερευνήσει τι είχε συμβεί.

Όπως αποκαλύφθηκε, το κατά φαντασίαν θύμα είναι γνωστή τοξικομανής και γνώριμη στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας. Έτσι, όταν εντοπίστηκε και ρωτήθηκε για την «επίθεση» σε βάρος της, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι την χτύπησαν… «βαποράκια» από τα οποία πήγε να αγοράσει τη δόση της, όταν διαφώνησαν για την τιμή! Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι μίλησε για απόπειρα βιασμού στο νοσοκομείο, για να αποφύγει τις πολλές ερωτήσεις!


Άσχετα με το συγκεκριμένο συμβάν πάντως, και πέρα από το ότι αποδείχθηκε ψέμα που έδωσε πάτημα στην ακροδεξιά να σπείρει το σκοταδισμό της, αξίζει να κάνουμε και μια γενικότερη παρατήρηση:

Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει κανίβαλος του χειρίστου είδους όταν ζει σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία όπως είναι και η σημερινή.
Αυτό το λέμε διότι σε μια συγκυρία όπως αυτή, με την άρχουσα τάξη να έχει συσσωρεύσει σχεδόν όλο τον πλούτο και την εξουσία, και να ζητά ακόμα περισσότερα, τότε προφανώς δε μένουν παρά ελάχιστα ψίχουλα για τους υπόλοιπους. Αυτά τα ψίχουλα δεν επαρκούν για όλους.

Άρα, είτε οι λαοί θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου σε μια ζούγκλα, όπου ειδικά τα κατώτερα-πιο αδύναμα στρώματα θα εξοντωθούν, είτε θα πρέπει να κινηθούν εναντίον της άρχουσας τάξης ώστε να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν, ως παραγωγοί του πλούτου που είναι οι εργάτες, και τους τα έχουν κλέψει οι κεφαλαιοκράτες.

Αν το κάνουν αυτό, τότε πράγματι θα έχουν αρκετούς πόρους για να ζήσουν όλοι με άνεση. Αν όχι, τότε η άρχουσα τάξη θα μείνι στα απυρόβλητο και θα ζει μέσα στα πλούτη, την ίδια ώρα που οι λαοί θα βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους μεταξύ τους ("διαίρει και βασίλευε")...



Κλείνουμε με μια "παλιά ιστορία", που αξίζει τον κόπο να την έχουμε στο νου μας:



από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου