Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ




Από τις 4 το απόγευμα πλήθος κόσμου είχε αρχίσει να μαζεύεται στο πάρκο Κύπρου και πατησίων ώστε να πορευτεί συγκροτημένα προς την πλατεία Αμερικής όπου είχε καλεστεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Έτσι γύρω στις 5 ένα πλήθος 500 περίπου αντιφασιστων άρχισε να κατευθύνεται προς την πλατεία. Εκεί ήταν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν καταλάβει την πλατεία από το πρωί και δεν επέτρεψαν στον κόσμο να κάνει τη συγκέντρωση. Έτσι η πορεια επέστρεψε στο πάρκο, οπου παρέμεινε περιφρουρώντας το χώρο ενώ παράλληλα μαζεύονταν και άλλοι αντιφασίστες.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κόσμου στο πάρκο εντοπίστηκε φασίστας, που περνούσε από το πεζοδρόμιο απέναντι από το πάρκο, ο οποίος προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ότι η φασιστοσυναξη δε θα γίνει στην πλατεία Αμερικής και του οποίου πάρθηκε η μπλούζα η οποία είχε φασιστοσυμβολα και φιλοδορηθε με μερικές κλωτσιές και φάπες. Φυσικά σα γνήσιος απόγονος του Λεωνίδα άρχισε την τρεχάλα κλαψουρίζοντας για λύπηση.
Λίγο πιο μετά εντοπίστηκε επίσης φασίστας που περνούσε μπροστά από το πάρκο επιβαίνον σε παπάκι το οποίο ανατρέπει από εξοστρακισμένη κλωτσιά ο οποίος επισης φιλοδωρηθηκε με κλωτσιές και μπουνιές. Πάνω του βρέθηκαν αυτοκόλλητα με ελληνικές σημαίες στοχαδια και λοιπά ωραία.
Κατά τις 8 έγινε αντιφασιστική πορεία στην περιοχή της Κυψέλης από τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο πάρκο Κύπρου και πατησίων (γύρω στα 700-800 άτομα) οπου φωναχθηκαν συνθήματα μοιράστηκαν κείμενα και γράφτηκαν συνθήματα.
Καμία 50αρια γραφικά χουντοπαππουδια (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ήταν όλοι γιαγιάδες και παππούδες) εν τέλη μαζεύτηκαν στον άγιο Παντελεήμονα όπου προσπάθησαν να πάνε προς την πλατεία Αμερικής. Φυσικά η αστυνομία δε τους άφησε, προστατεύοντας τους έτσι από τις ορδές των αντιφασιστών. Κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών έγιναν κάποιες προσαγωγές ,και όχι συλλήψεις όπως λένε, ακροδεξιών (είναι πραγματικά πολύ αστείο αυτοί που ζητούν ολο και μεγαλυτερη καταστολή μετά να κλαίγονται για αυτήν, εκεί που εφτυνα τωρα γλύφουν). Τελικά οι 50 γραφικοί φασίστες μαζεύτηκαν μεταξύ των οδών Μηθύμνης και Θήρας κοντά στο α.τ. Κυψέλης έχοντας ένα πανό που εγραφε «θέλουμε τη γειτονιά μας πίσω» (αυτή τη φορά οι απόγονοι του Περικλή δεν είχαν ορθογραφικό λάθος) και με 3-4 διμοιρίες ματ γύρω τους να τους προστατεύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου